Dieta de Slabit Disociata

Dieta disociata este printre cele mai folosie diete de slabit pe plan mondial avand trei mari calitati: slabeste rapid, nu este restrictiva si nu are efecte adverse importante.

Dieta disociata nu este restrictiva, nu induce stari de oboseala si somnolenta, nu provoaca dezechilibre metabolice.Aceasta dieta de slabit presupune consumul unei sigure categorii de alimente intr-o zi. Este important sa tineti cont de cele trei mese principale ale zilei si sa nu depasiti 2000 calorii pe zi. 

Intr-o dieta disociata poti sa consumi: carne, oua, produse lactate, fructe, legume, peste, dar trebuie evitate produsele cu exces de grasimi, dulciurile sau produsele cu indice caloric ridicat.  Regula principala a dietei este sa nu combinati alimentele ce contin o cantitate cresuta de  carbohidrati cu cele care contin preponderent proteine sau glucide.

Poti tine o dieta disociata impartind alimentele in mai multe zile, ex: 1 zi legume, 1 zi de fructe, 1 zi de lactate si alta de carne sau o dieta disociata pe fiecare masa in parte.

Cu dieta disociata puteti slabi pana la 3-4 Kg pe saptamana sau mai mult, in functie de varianta de dieta pe care o urmezi.

Pentru a avea succesul dorit este de preferat ca o astfe de dieta de slabit sa fie insotia de un stil de viata sanatos care sa cuprinda eliminarea pe cat posibil a stressului, un program de odihna generos si sport.

Cateva minute de exercitii fizice pe zi, tonifica musculatura si canalizeaza energia, oferindu-va o stare de bine care se prelungeste pe tot parcursul zilei.

Dieta disociata nu este recomandata pe termen lung din cauza efectelor negative pe care le are asupra organismului ca urmare a privarii de elemente nutritive pretioase.Dupa maxim 14 zile de dieta este bine sa faci o pauza, in timpul careia sa te hranesti echilibrat, fara a face abuz.